Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Eugène Maurice Pierre Cosserat

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

4 March 1866

Amiens, France

31 May 1931

Toulouse, France

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Eugene Cosserat ishte shkolluar parë në Amiens, pastaj në moshën 17, ai hyri në Ecole Normale Supérieure në Paris. Pas diplomimit ai u emërua në Observatori në Tuluzë në 1886. Dhjetë vjet më vonë ai u bë profesor i njehsim diferencial në Fakultetin e Shkencave në Toulouse.

Në vitin 1908 u emërua në Cosserat kryetar i astronomisë në Toulouse, duke u bërë drejtor i Observatorit atje për pjesën tjetër të jetës së tij.

Edhe pse ai nuk ishte që jetojnë në Paris, Cosserat u zgjodh në Académie des Sciences në 1919 dhe katër vjet më vonë, për të Longitude de Bureau. Sepse ai ishte në Tuluzë ai ishte bërë një jo-rezident, anëtar përkatëse të këtyre organizatave.

Në Cosserat është përshkruar si më poshtë:

Një e rezervuara, njeri me mirësi dhe një punëtor të zellshëm, Cosserat ishte një nga forcat e lëviz në Universitetin e Toulouse për tridhjetë e pesë vjet.

Cosserat punuar në astronomi dhe matematikë. Në pjesën e parë të karrierës së tij ka bërë vërejtje të yjeve të dyfishtë, vëzhguar planetet dhe kometat dhe bëri kërkime në gjeometri. Disertacioni i tij e doktoraturës zgjeruar Plücker 's konceptin e prodhimit me anë të linjave të drejtë. Ai konsiderohet si prona vogël hapësirë të gjeneruara nga qarqe.

Në punën e tij më vonë, studioi Cosserat deformimit të sipërfaqeve të cilat kanë çuar atë në një teori të elasticitet. Kjo punë u krye në bashkëpunim me vëllain e tij i cili ishte një inxhinier. Ai studioi ekuacionet funksional të sferës dhe ellipsoid para Fredholm.

Cosserat gjithashtu ka punuar në mekanikën e bazuar në ligje Euklidiane dhe ndërtuar në një teori origjinale dhe koherent. Megjithatë puna e tij në këtë fushë, megjithëse i rëndësishëm në atë kohë, ishte zënë nga teoria e relativitetit dhe përparimet e tjera në fizikën teorike.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland