Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Edwin Bailey Elliott

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

1 June 1851

Oxford, England

21 July 1937

Oxford, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Edwin Elliott 's babai ishte Edwin Litchfield Elliot. Ai ishte arsimuar në Shkollën Magdalen në Oksford, pastaj, në vitin 1869, ai hyri Magdalen Kolegji i Universitetit të Oksfordit për të studiuar matematikë. Pas arritje të rëndësishme në universitet, Elliott u bë një tjetër, dhe matematike Tutor e Queen's College, Oxford, në vitin 1874.

Përveç të Bursës në Kolegjin e tij Queen's, Elliott u emërua pedagog në matematikë në Corpus Christi College në Oksford në 1884. Këto emërime erdhi në një fund në 1892 kur Elliott u bë profesor i parë Waynflete e pastër Matematikë. Kjo karrige u emërua pas William të Waynflete, kancelari anglisht zoti dhe peshkop i Winchester i cili e themeloi Kolegjin Magdalen në shekullin e 15-të. Karrige Waynflete erdhi me një të Bursës në Kolegjin Magdalen Elliott u bashkangjitur kështu përsëri në Kolegjin e tij të vjetër. Një vit pasi u emëruar në Kryetari Waynflete e pastër Matematika, Elliot u martua me Charlotte Amelia Mawer.

Elliott mbajtur karrige Waynflete për 29 vjet deri në pensionimin e tij në 1921. Gjatë kësaj kohe ai ishte i përfshirë shumë me Shoqërinë matematike në Londër, presidenti po i Shoqërisë 1896-1898. Pak vite më parë para këtij, në vitin 1891, ai u nderua duke u zgjedhur anëtar i Shoqërisë Mbretërore. Si Chaundy shkruan në:

Jetës matematike Elliott's qarkulluan raundin foci binjake e Oksfordit dhe Londër. Përveç punës së tij në mësimdhënie formale dhe pedagog në Oksford, ai ishte një nga themeluesit (1888) e Shoqërisë matematike në Oksford, sekretari i saj i parë, dhe më vonë presidenti i saj.

Puna e tij matematikore të përfshira algjebër, gjeometri algjebrike, gjeometri sintetike, funksionet eliptik dhe teorinë e konvergjencës. Megjithatë kontributin e tij më të rëndësishme ishte libër Një hyrje në algjebër e cila u botua quantics të parë në vitin 1895. Kjo punë ishte një kontribut i madh për teorinë invariant.

Në librin Elliott paraqiti një pasuri materiale në teori invariant e cila kishte qenë zhvilluar në kontinentin e Evropës, por ai e paraqiti atë në një stil që ishte më i njohur për Matematikanë anglisht njohur me punën e Cayley dhe Silvester. Kjo ishte një libër popullore dhe, në 1913, Elliott botoi një botim i dytë i rishikuar.

Kontributet e tij për të dhënë mësim në Oksford janë përshkruar në:

Si mësues e kishte gjetur kënaqësinë e tij kryesor duke qenë e nevojshme edhe për të tjerët, dhe ishte i pakursyer në ndihmë dhe inkurajim të tij, jo vetëm të nxënësve të tij më shumë premtuese, por për disa Matematikanë shumë të varfër.

Të gjitha Matematikanë vjetër duhet të jetë veçanërisht i kënaqur për të mësuar se një pjesë të dytë të punës nga Elliott, e cila ishte përsëri i një rëndësie të madhe, ka kontributin e tij në teorinë e ekuacioneve integrale të cilën ai e bëri pas ka dalë në pension. Në fakt ai ishte 77 vjeç kur ai të prodhuar këto rezultate të rëndësishme.

Në punën e tij është përshkruar si:

... si të gjitha matematikë e mirë .. dallohen nga thjeshtësia dhe naturalness, rezultate befasuese duke arritur shpesh nga shfrytëzimi, me pasqyrë të vërtetë, të ideve në veten e tyre elementare.

Elliott ka shkruajtur mirë dhe ai përherë i prodhuar argumente të qarta rigoroze. Ai nuk mund të jenë me lagështi matematikë dhe kushdo prodhimin e mbanin me dorë prova të ngjarë të ishte kritikuar rëndë nga ai. Ai nuk ishte vetëm kritik e të tjerëve, në shumë mënyra ai ishte kritik e tij më të vështira.

Matematikë Jashtë, Elliott kishte shumë interesa. Music, historinë natyrore dhe letërsisë ishin të gjithë të lartë në listën e tij për hobi. Megjithatë këto janë shpesh më shumë sesa thjesht hobi. Për shembull ai themeloi shoqërinë më të vjetra letrare në Kolegjin e Mbretëreshës.

Chaundy, në, e përshkruan atë si:

... modeste dhe në pension, i lëkundur në fjalimin, pandërprerë në helpfulness të tjerëve, një njeri shumë të dashur.

Është e drejtë të thuhet, megjithatë, se ndikimi i tij në zhvillimin e matematikës ishte më pak se sa mund të pritet nga dikush të tij dhurata të mëdha matematikore. Kjo është pothuajse me siguri për shkak se ai ishte një matematikan i modës së vjetër dhe jo puna e të cilëve:

... shikuar prapa në një epokë e mbylljes. Ishte tipike angleze, ajo mund të quhet viktoriane, por nuk kishin simpati me zhvillimet më të fundit, por ajo kishte ndershmëri dhe dinjitet ...

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland