Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Walter Andrew Shewhart

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

18 March 1891

New Canton Illinois, USA

11 March 1967

Troy Hills, New Jersey, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Shumica e Walter Shewhart 's karrierës së kaluar në Bell Telephone Laboratories. Ai ka punuar në mjete statistikore për të shqyrtuar kur një veprim korrigjues duhet të aplikohet për një proces.

Shewhart shkruajtur mbi kontrollin statistikor të proceseve industriale dhe aplikimet për proceset e matjes në shkencë. Tabelë e tij teknikat e kontrollit janë miratuar gjerësisht.


Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland