Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Johannes Nikolaus Tetens

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

16 Sept 1736

Tetenbüll, South Schleswig (now Germany)

17 Aug 1807

Copenhagen, Denmark

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Johannes Tetens ishte profesor i fizikës në Bützow Universitetin (1760-1765) pastaj u bë drejtor i Pädagogium Bützow. Ai u emërua profesor i filozofisë në Universitetin e Kiel në vitin 1776 dhe ai u emërua më pas kryetar i matematikës në Kiel.

Punë e madhe Tetens ishte në filozofi dhe teoritë e tij ishin që të ketë një ndikim të madh në Kant. Tetens ka shkruajtur Philosophische Versuche über die menschliche Natur Entwickelung und Ihre (1777) i cili është një hetim i origjinës dhe strukturën e dijes.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland