Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Charles Ernest Weatherburn

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

18 June 1884

Australia

1974

Australia

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Charles Weatherburn studiuar nën HS Carslaw në Universitetin e Sidneit diplomimit me një MA në 1906. Më pas, ai erdhi në Angli, pas dhënies së një bursë, dhe studioi në Trinity College Cambridge ku ai ndoqi leksione me Whitehead, Whittaker dhe çartur. Ai u ul provimeve Tripos matematike në vitin 1908, vit si Brodetsky, dhe u dha një shkallë të klasit të parë.

Pas kthimit në Australi, Weatherburn u emërua në Ormond Kolegji i Universitetit të Melburnit. Pitman, shkrim në, përshkruan se si Weatherburn mësoi atë si një student në Universitetin e Melburnit (1916,1917,1920):

Ka qenë nxënës shumë pak nderon, dhe unë kam qenë vetëm nxënës Ormond bërë matematikë nderon në vitin tim. Shkova në dhomën e tij një herë në javë, dhe u ul pranë tryezën e tij, ndërsa ai fliste dhe shkruante shënime për mua. Gjithmonë ai shkruante pasme të letër foolscap, para të cilit ishte e mbushur me një draft të hershme të një pjesë të një prej librave të tij. Ai mori mua nëpër tema në dy librat e tij mbi analiza vektoriale, dhe ndoshta edhe disa gjeometria diferenciale ... Ai ishte i zoti dhe i qartë dhe interesante, dhe për mua kjo ishte një mënyrë shumë e lehtë dhe efikase e mastering analizës vektoriale.

Sigurisht Analiza vektoriale nuk u pranua nga të gjithë në këtë kohë dhe Weatherburn luftuan betejën për pranimin e saj kundër opozitës nga njerëz të tillë si Harold Jeffreys. Gibbs dhe eksponentët Heaviside kishte qenë e hershme të vektorit gur Tait ndërsa kundërshtarët e tij kryesore ka qenë. Kur Weatherburn botuar dy vëllime e parë të tij në analizën vektoriale në 1921 ai shkroi në hyrje:

Puna e Gibbs dhe Heaviside nxori denoncimeve nga Profesor Tait, i cili konsiderohet çdo largimi nga quaternionic përdorim në trajtimin e vektoret të jetë një ndyrësi.

Weatherburn la Sydney në vitin 1923 për të marrë karrige të matematikës në Canterbury College, University of New Zealand. Në këtë kohë në lidhje me interesat e tij kërkimore ndryshuar nga analiza vektoriale të Gjeometria diferenciale. Ai shkroi dy vëllime të mëdha gjeometri e diferencuar e tre dimensione (1927, 1930), si dhe rreth 30 letra në këtë temë. Hodge, rishikimin vëllimin e dytë, ka shkruar:

Pjesa më e madhe e vëllimit është i përkushtuar për subjektet në të cilat autori vetë ka kontribuar në vitet e fundit, sidomos në teorinë e familjeve të kthesa dhe sipërfaqet e tokave, dhe deformations të vogla. Tema të tjera janë të përfshira megjithatë, me rezultat që dy vëllimet së bashku japin një llogari e shumicës së degëve kryesore të gjeometrisë diferenciale klasike. Një llogari fillore e Levit Civita-s teorinë e zhvendosjen paralele është dhënë.

Në 1929 u kthye në Australi Weatherburn marrë deri kryetar i matematikës në Universitetin e Western Australia (themeluar 1911), duke u bërë bartësit e parë të këtij karrige. Ai e mbajti këtë post deri sa ka dalë në pension në vitin 1950, por sekuencat e tij të shkëlqyera e hulumtimeve të ndaluar në vitin 1939. Ai botoi një Hyrje në Riemannian Gjeometria dhe gur tensori në 1938 dhe u lëshoni sërish në vitin 1966. 1939 Pas publikimit të tij ishte vetëm një tekst në të dhënat statistikore që ai publikoi në vitin 1946.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland