Wiskundigen

De lijn van de tijd Foto's Geld Stempels De schets De zoektocht

Paul Adrien Maurice Dirac

De geboortedatum:

De geboorteplaats:

De datum van dood:

De plaats van dood:

8 Aug 1902

Bristol, England

20 Oct 1984

Tallahassee, Florida, USA

De voorstelling Wikipedia
AANDACHT - de Automatische vertaling van engelse versie

Paul Dirac 's vader was Charles Adrien Ladislas Dirac en zijn moeder was Florence Hannah Holten. Charles Dirac was een Zwitserse burger geboren in Monthey, in het kanton Wallis Zwitserland, terwijl zijn moeder kwam uit Cornwall in Engeland. Charles had zijn opleiding gevolgd aan de Universiteit van Genève, daarna kwam naar Engeland in 1888 en rond Frans onderwezen in Bristol. Daar ontmoette hij Florence, wiens vader had verplaatst naar Bristol als Master Mariner Bristol op een schip, toen ze werkte in de bibliotheek daar. Charles en Florence trouwt in 1899 en verhuisde ze naar een huis in Bishopston, Bristol, waar ze de naam Monthey na de stad van Karel de geboorte. Tegen die tijd was het onderwijs Charles Frans op de middelbare school aan de deelnemers in een joint venture Merchant Technisch College in Bristol.

Paul was een van de drie kinderen, zijn oudere broer wordt Reginald Charles Felix Dirac en zijn jongere zus Beatrice wordt Isabelle Marguerite Walla Dirac. Paul had een heel strenge opvoeding familie. Zijn vader stond erop dat alleen Frans wordt gesproken op de tafel en als gevolg daarvan Paul de enige was om te eten met zijn vader in de eetkamer. Paul's vader was zo streng zijn dat beide zonen werden vervreemd en Paul was opgevoed in een ietwat ongelukkig thuis.

De eerste school die werd bijgewoond Paul Bishop Basisschool en al in deze school zijn uitzonderlijke vermogen in de wiskunde werd duidelijk bij zijn leraren. Toen hij was twaalf jaar oud toen hij de middelbare school, het bijwonen van de middelbare school waar zijn vader geleerd dat deel uitmaakte van de deelnemers in een joint venture Merchant Technical College. Op ongeveer de tijd die Paulus op deze school, de Tweede Wereldoorlog begon ik en dit had een positief effect voor Paul, omdat de oudere jongens in de school verlaten voor militaire dienst en de jongere jongens hadden meer toegang tot de wetenschappelijke laboratoria en andere faciliteiten. Paul zelf heeft geschreven over zijn jaren op school in:

De koopman deelnemers in een joint venture was een uitstekende leerschool voor wetenschap en moderne talen. Er was geen Latijn of Grieks, iets waar ik was nogal blij, omdat ik niet onderkennen de waarde van oude culturen. Ik beschouw mijzelf als heel veel geluk in hebben kunnen deelnemen aan de school. ... Ik was gehaast door de lagere vormen, en werd op een zeer jonge leeftijd aan de basis van wiskunde, natuurkunde en scheikunde in de hogere vormen. In de wiskunde was ik studeren uit boeken, die meestal werden voorsprong op de rest van de klas. Deze snelle vooruitgang was een grote hulp zijn voor mij in mijn laatste carrière.

Hij voltooide zijn schoolopleiding in 1918 en vervolgens studeerde elektrotechniek aan de Universiteit van Bristol. Tegen die tijd had de universiteit in combinatie met de deelnemers in een joint venture Merchant Technisch College zo Dirac bleef in hetzelfde gebouw als hij had bestudeerd tijdens zijn vier jaar op de middelbare school. Hoewel wiskunde was zijn favoriete onderwerp koos hij voor een studie bouwkunde opleiding aan de universiteit, omdat hij dacht dat het enige mogelijke carrière voor een wiskundige was het op school lesgeven en hij heeft dit zeker willen vermijden dat beroep. Hij behaalde zijn diploma in de techniek in 1921, maar na deze, na een onuitgesproken zomer baan in een waterbouwkundige werken, komt hij niet in het vinden van een vaste baan. Tegen die tijd was hij de ontwikkeling van een echte passie voor wiskunde, maar zijn pogingen om te studeren aan Cambridge mislukt voor nogal vreemde redenen.

Inname van de Cambridge-beurs examens in juni 1921 kreeg hij een studiebeurs om te studeren wiskunde aan St John's College, Cambridge, maar kon ze niet genoeg is voor hem. Extra steun zou worden verwacht van het onderwijs zijn plaatselijke autoriteit, maar hij werd geweigerd ondersteuning op grond van het feit dat zijn vader had geen sprake geweest van een Brits staatsburger lang genoeg. Dirac was bood de kans om te studeren zonder wiskunde op Bristol betalen en hij deed dat wordt gegund eerste klasse honoreert in 1923. Na dit kreeg hij een beurs om onderzoek te doen in Cambridge en hij begon zijn studie daar in 1923.

Dirac had gehoopt om zijn onderzoek begeleid door Ebenezer Cunningham, in deze tijd Dirac gefascineerd was geworden in de algemene relativiteitstheorie en wilde tot het doen van onderzoek over dit onderwerp. Cunningham had al zo veel wetenschappelijke onderzoekers als hij bereid was zich te nemen en zo Dirac werd begeleid door Ralph Fowler. De auteurs van schrijven:

Fowler werd vervolgens de leidende theoreticus in Cambridge, goed vertrouwd in de kwantumtheorie van atomen, en zijn eigen onderzoek kwam hoofdzakelijk op statistische mechanica. Hij erkende in Dirac een student van ongebruikelijke gave. Onder zijn invloed Dirac gewerkt aan een aantal problemen in de statistische mechanica. Binnen zes maanden na aankomst in Cambridge schreef hij twee papers over deze problemen. Geen twijfel Fowler wekte zijn interesse in de kwantumtheorie en in mei 1924 voltooid Dirac zijn eerste document op waarin quantum problemen. Vier meer kranten werden voltooid in november 1925.

Ondanks het onmiskenbare succes academische Dirac genoten van een onderzoek als student was dit geen gemakkelijke tijd voor hem. Zijn broer Reginald Dirac pleegde zelfmoord tijdens deze periode. Geen reden voor de zelfmoord lijkt te zijn bekend, maar Dirac de betrekkingen met zijn vader, al belemmerd, leek een einde te maken aan bijna volledig na deze die niet suggereren dat Dirac dacht dat zijn vader die op zijn minst enige verantwoordelijkheid. Reeds een persoon die weinig vrienden, deze persoonlijke tragedie had het effect van wat hem nog meer ingetrokken.

Hoewel hij had al een uitstekende start van zijn onderzoek carrière, nog meer werk was indrukwekkend om te volgen. Dit was als gevolg van Dirac wordt gegeven bewijzen van een paper van Heisenberg te lezen in de zomer van 1925. De betekenis van de algebraïsche eigenschappen van Heisenberg 's commutators Dirac opviel toen hij uit voor een wandeling in het land. Hij besefte dat Heisenberg 's onzekerheid principe is een verklaring van de noncommutativity van de kwantummechanische zichtbaarheid. Hij besefte de analogie met Poisson haakjes in Hamilton mechanica. Higgs schrijft in:

Deze gelijkenis op voorwaarde dat de aanwijzing die hem te formuleren voor het eerst een wiskundig consistente algemene theorie van de kwantummechanica in de briefwisseling met Hamiltoniaanse mechanica.

De ideeën werden aangelegd in Dirac's proefschrift Quantummechanica waarvoor hij werd bekroond met een Ph.D. in 1926. Het is opmerkelijk dat Dirac had elf kranten in print vóór de indiening van zijn proefschrift. Na de toekenning van de graad ging hij naar Kopenhagen om samen met Niels Bohr en stapte daarna over naar Göttingen in februari 1927, waar hij in wisselwerking met Robert Oppenheimer, Max Born, James Franck en de Russische Igor Tamm. Het accepteren van een uitnodiging van Ehrenfest Hij verbleef een paar weken in Leiden op zijn weg terug naar Cambridge. Hij werd gekozen tot Fellow van St John's College, Cambridge in 1927.

Dirac een bezoek aan de Sovjet-Unie in 1928. Het was de eerste van een aantal bezoeken voor hij vertrok opnieuw in 1929, 1930, 1932, 1933, 1935, 1936, 1937, 1957, 1965 en 1973. Ook in 1928 vond hij een verbinding tussen de relativiteitstheorie en quantummechanica, zijn beroemde spin-1 / 2 Dirac vergelijking. In 1929 maakte hij zijn eerste bezoek aan de Verenigde Staten, colleges aan de universiteiten van Wisconsin en Michigan. Na het bezoek, samen met Heisenberg, hij steekt de Stille Oceaan en doceerde in Japan. Hij keerde terug via de trans-Siberische spoorweg.

In 1930 publiceerde Dirac De principes van Quantum Mechanica en voor dit werk kreeg hij de Nobelprijs voor natuurkunde in 1933. De Facio, evalueren, zegt van dit boek:

Dirac werd niet beïnvloed door de Feeding Frenzy in experimentele fenomenologie van de tijd. Dat heeft een Dirac's boek ... een duurzame kwaliteit die werken kunnen weinige match.

De auteurs van de opmerking dat het boek:

... Heel Dirac weerspiegelt karakteristieke aanpak: abstract, maar eenvoudige, altijd de keuze van de belangrijke punten en het argument met de ongelooflijke logica.

De doodsbrief notes:

Zijn lezingen werden in Cambridge sluit nauw aan bij [De beginselen van de Quantum Mechanica], en zij overgebracht aan generaties van studenten een krachtige indruk van de samenhang en de elegantie van de kwantumtheorie. Zij vormden zijn belangrijkste bijdrage aan het onderwijs, want hij heeft zeer weinig wetenschappelijke onderzoekers.

Ook in 1930 Dirac werd verkozen tot Fellow of the Royal Society. Deze eer kwam voor de eerste keer dat zijn naam was ingediend, op zich een heel ongewone gebeurtenis die zegt veel over de extreem hoge dunk Dirac dat de collega wetenschappers, hadden van hem.

Dirac Lucasian werd benoemd tot professor in de wiskunde aan de universiteit van Cambridge in 1932, een functie die hij gedurende 37 jaar. In 1933 publiceerde hij een voortrekkersrol op papier Lagrangian quantummechanica, dat inmiddels is het fundament waarop Feynman later gebouwd zijn ideeën van het pad integraal. In hetzelfde jaar Dirac ontving de Nobelprijs voor natuurkunde die hij gedeeld met Schrödinger. Het is een interessante opmerking over de aard Dirac dat zijn eerste gedachte was om de prijs op grond van het feit dat hij een hekel aan publiciteit. Maar toen werd erop gewezen dat hem dat hij zou krijgen veel meer publiciteit als hij ingeschakeld vaststelling van de prijs, hij aanvaard. Een andere opmerking over dit evenement is dat Dirac kreeg te horen dat hij kon uitnodigen zijn ouders naar de prijsuitreiking in Stockholm, maar hij koos uit te nodigen alleen zijn moeder en zijn vader niet.

Het academisch jaar 1934-35 was belangrijk voor Dirac zowel voor persoonlijke en professionele redenen. Hij bezocht het Institute for Advanced Study in Princeton en daar werd hij bevriend met Wigner. Terwijl Dirac Wigner was er 's zus Margit, die leefde in Boedapest, een bezoek aan haar broer. Deze kans bijeenkomst leidden, in januari 1937, te trouwen Dirac Margit in Londen. Margit gehuwd was vóór en heeft twee kinderen Judith en Gabriel Andrew uit haar eerste huwelijk. Zowel kinderen die de naam Dirac en Gabriel Andrew Dirac ging je op een beroemd geworden zuiver wiskundige, met name bij te dragen aan grafentheorie, en werd hoogleraar in de zuivere wiskunde aan de universiteit van Aarhus in Denemarken.

In 1937, hetzelfde jaar dat hij getrouwd is, Dirac publiceerde zijn eerste paper over grote aantallen en kosmologische vraagstukken. Wij verder commentaar op zijn ideeën over kosmologie hieronder. Hij publiceerde zijn beroemde paper over klassieke elektron theorie, die opgenomen massa renormalisatie en stralingsforcering reactie in 1938. Dirac werkte tijdens de Tweede Wereldoorlog op de scheiding van uranium en nucleaire wapens. In het bijzonder is hij optrad als adviseur voor een groep in Birmingham werken aan kernenergie. Deze vereniging heeft geleid tot Dirac wordt verhinderd door de Britse regering bij het bezoeken van de Sovjet-Unie na het einde van de oorlog, hij was niet in staat om nog eens tot 1957.

We hierboven is opgemerkt dat Dirac werd verkozen als fellow van de Royal Society in 1930. Hij werd bekroond met de Royal Society 's Royal Medal in 1939 en de Society hem de Copley Medal in 1952:

... als erkenning voor zijn opmerkelijke bijdrage aan de relativistische dynamica van een deeltje in de kwantummechanica.

In 1969 Dirac gepensioneerde uit de Lucasian stoel van de wiskunde in Cambridge en ging met zijn gezin naar Florida in de Verenigde Staten. Hij bekleedde een bezoek aan de benoemingen aan de Universiteit van Miami en op Florida State University. Daarna, in 1971, Dirac werd benoemd tot professor in de natuurkunde aan Florida State University, waar hij zijn onderzoek.

In 1973 en 1975 doceerde Dirac in de Fysische Technologie-Instituut in Leningrad. In deze lezingen sprak hij over de problemen van de kosmologie, of, om precies te zijn op de problemen van niet-dimensionale wereld combinaties van constanten.

Hoewel Dirac gemaakt enorm belangrijke bijdragen tot de natuurkunde, is het belangrijk om te beseffen dat hij was altijd gemotiveerd door de beginselen van de mathematische schoonheid. Dirac unified de theorieën van de kwantummechanica en relativiteitstheorie, maar hij is ook herinnerd voor zijn uitstekende werk op de magnetische Monopole, de fundamentele lengte, antimaterie, de d-functie, beha-kets, enz.

Er is een standaard folklore van Dirac verhalen, meestal rond Dirac zegt precies wat hij bedoelde en niet meer. Zodra wanneer iemand, die beleefd gesprek tijdens het diner, op dat hij was winderige, Dirac verliet de tafel en ging naar de deur, keek uit, terug naar de tafel en antwoordde dat er inderdaad was het winderig. Er is gezegd voor de grap dat zijn gesproken woordenschat bestond uit "Ja", "Nee", en "Ik weet het niet". Zeker wanneer Chandrasekhar werd gestuurd waarin hij zijn ideeën naar de Dirac hij voortdurend samenleving "ja" en vervolgens uitgelegd aan Chandrasekhar dat "ja" betekent niet dat hij het eens met wat hij zei, alleen dat hij wilde hem om verder te gaan. Hij heeft eens gezegd:

Ik was op school nooit geleerd om te beginnen met een zin, zonder te weten het eind van de rit.

Dit zou kunnen verklaren veel over zijn gesprek, en ook over zijn prachtig geschreven zinnen in zijn boeken en papers.

Dirac ontving vele onderscheidingen voor zijn werk, die in sommige gevallen hebben we hierboven vermeld. Hij weigerde eredoctoraten, maar dat deed hij aanvaarden ere-lidmaatschap van academies en wetenschappelijke verenigingen. De lijst van deze duurt, maar onder hen zijn USSR Academy of Sciences (1931), Indische Akademie van Wetenschappen (1939), Chinees Physical Society (1943), Royal Irish Academy (1944), Royal Society of Edinburgh (1946), Institut de Frankrijk (1946), Nationaal Instituut van Wetenschappen van India (1947), American Physical Society (1948), National Academy of Sciences (1949), Nationale Academie van Kunsten en Wetenschappen (1950), Accademia delle Scienze di Torino (1951), Academia das Ciencias de Lisboa (1953), Pauselijke Academie van Wetenschappen, Vaticaanstad (1958), Accademia Nazionale dei Lincei, Rome (1960), Koninklijke Deense Akademie van Wetenschappen (1962) en de Academie des Sciences Paris (1963). Hij werd benoemd tot lid van de Orde van Verdienste in 1973.

Een gedenksteen bijeenkomst werd aan de universiteit van Cambridge op 19 april 1985 en de documenten die tijdens deze vergadering werden gepubliceerd in Huldigingen bij Paul Dirac, Cambridge, 1985 (Bristol, 1987). De papers,,,,, en kom uit deze hoeveelheid. Achuthan, de herziening van het volume, schrijft:

... overal zien we een levendige manier de briljante imprints van Dirac, unifier van de kwantummechanica en relativiteitstheorie. Elk van de stukken is niet alleen in de lof van een uitzonderlijk begaafde intellect, maar ook plaatsen aan te geven hoe diep en abidingly de menselijke geest kan delven in de domeinen van inzicht en wiskundige modellering, intact houden van de geest van de schoonheid en duidelijkheid van een creatief genie. Slechts een paar Nobel laureaten ooit met elkaar kunt vergelijken, zoals goed met deze reus van de mathematische wetenschappen in wiens dood voor de wereld van het oorspronkelijke denken zeker verloren heeft een van de meest edele zielen behouden gelukkig nog altijd de glorie voor anderen te zingen en emuleren voor een lange tijd te komen .

In november 1995 van een plaquette werd onthuld in Westminster Abbey herdenken Paul Dirac. Het volume bestaat uit lezingen gepresenteerd aan de Royal Society op deze gelegenheid. De memorial-adres werd gepresenteerd door Stephen Hawking, die werd Dirac's opvolger in de Lucasian stoel van de wiskunde in Cambridge, die oorspronkelijk werd Newton 's stoel.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland