Mathematicians

Tidsledning Fotoer Penger Frimerker Skisse Leting

Louis Victor Pierre Raymond duc de Broglie

Fødseldato:

Fødselsted:

Dato av død:

Sted av død:

15 Aug 1892

Dieppe, France

19 March 1987

Paris, France

Framstilling 
OPPMERKSOMHET - Automatisk oversettelse fra engelsk versjon

Louis de Broglie 's far var Victor, Duc de Broglie, og hans mor var Pauline d'Armaillé. Louis studerte ved Lycée Janson de Sailly i Paris fullføre sin videregående utdanning i 1909. På dette stadiet ikke han ser for seg en karriere i vitenskapen, men var interessert i å ta litterære studier ved universitetet. Han gikk inn Sorbonne i Paris tar et kurs i historien, til hensikt å gjøre seg en karriere i diplomatisk tjeneste. I en alder av 18 tok han med en kunst grad, men han var allerede å bli interessert i matematikk og fysikk. Etter å ha blitt tildelt et forsknings-emne i historien han valgte, etter å bekymre seg sterkt om vedtaket, for å studere til en grad i teoretisk fysikk.

I 1913 de Broglie fikk sin lisens ès Sciences men før karrieren hans hadde kommet mye lenger verdenskrig brøt ut. Under krigen de Broglie tjenestegjorde i hæren. Han var knyttet til trådløs telegrafi seksjonen for hele krigen og tjenestegjorde i stasjonen ved Eiffeltårnet. I disse krigsårene all sin fritid ble brukt tenke tekniske problemer. Han forklarte hvordan han ble tiltrukket av matematisk fysikk etter krigen (se for eksempel):

Når i 1920 jeg igjen mine studier ... hva som tiltrakk meg ... til teoretisk fysikk var ... mysteriet der strukturen av materie og stråling ble mer og mer innhyllet som underlig begrep om kvante, introdusert av Planck i 1900 i sine undersøkelser i svart-legeme stråling, daglig trengte lenger inn hele fysikk.

Tar opp forskning innen matematisk fysikk, de Broglie likevel opprettholdt en interesse for eksperimentell fysikk. Hans bror Maurice de Broglie var på den tiden utføre eksperimentelt arbeid på røntgen og det viste seg å være en betydelig interesse for de Broglie løpet av de første årene av 1920-tallet da han jobbet for doktorgraden sin. De Broglie doktoravhandling Recherches sur la Theorie des Quanta (Researches på kvanteteorien) 1924 lagt frem denne teorien elektron bølger, basert på arbeidet til Einstein og Planck. Det foreslås en teori som han er best kjent, nemlig partikkel-bølge dualiteten teori om at saken har egenskaper både partikler og bølger.

I et foredrag de Broglie ga i anledning da han mottok Nobelprisen i 1929 han forklarte bakgrunnen for de ideer som ligger i sin doktoravhandling (se for eksempel):

Tretti år siden ble fysikk delt i to leirer: ... fysikken i saken, basert på konsepter av partikler og atomer som skulle adlyde lover klassisk Newtonsk mekanikk og fysikk av stråling, basert på ideen om bølgeutbredelse i en hypotetisk kontinuerlig medium, den lysende og elektromagnetiske ether. Men disse to systemene i fysikk ikke kunne være løsrevet fra hverandre: de måtte bli forent med utformingen av en teori om utveksling av energi mellom materie og stråling. ... I forsøket på å bringe de to systemene i fysikk sammen, var konklusjoner faktisk nådd som var verken riktig eller selv tillatelig når den brukes til energi likevekt mellom materie og stråling ... Planck ... antatt ... at en lyskilde ... avgir sin stråling i like og endelige mengder - i Quanta. Suksessen til Planck 's ideer har vært ledsaget av alvorlige konsekvenser. hvis lyset slippes ut i Quanta, må den ikke en gang slippes ut, har en corpuscular struktur? ... Jeans og Poincaré [viste] at hvis bevegelsen av materialet partikler i en lyskilde fant sted i henhold til lovene i klassisk mekanikk, og den riktige loven av svart-legeme stråling, s Planck 'lov, ikke kunne innhentet.

Under et intervju i 1963 de Broglie beskrevet hvordan gitt ovenfor bakgrunnen, kom hans oppdagelser om:

Som i mine samtaler med min bror vi alltid kom til den konklusjon at i tilfelle av røntgenstråler hadde både bølger og corpuscles dermed plutselig - ... det var visst i løpet av sommeren 1923 - Jeg fikk ideen at man måtte utvide denne dualiteten til materielle partikler, spesielt til elektroner. Og jeg innså at på den ene side er Hamilton - Jacobi teori pekte noe i den retning, for det kan brukes til partikler, og i tillegg representerer det et geometrisk optikk, derimot, i kvantefenomener får man quantum tall, som er sjelden funnet i mekanikk, men forekommer svært ofte i bølger fenomener og i alle problemer håndtere bølge bevegelse.

Bølgen natur elektronet var eksperimentelt bekreftet i 1927 av CJ Davisson, CH Kunsman og LH Germer i USA og ved GP Thomson (sønn av JJ Thomson) i Aberdeen, Skottland. De Broglie teori for elektron slik bølge ble senere brukt av Schrödinger, Dirac og andre for å utvikle bølge mekanikk.

Etter doktorgraden sin, forble de Broglie ved Sorbonne, hvor han underviste i to år, og ble professor i teoretisk fysikk ved Henri Poincaré Institute i 1928. Fra 1932 var han også professor i teoretisk fysikk ved Faculté des Sciences ved Sorbonne. De Broglie lærte der til han pensjonerte seg i 1962. Fra 1944 var han medlem av Bureau des lengdegrad. I 1945 ble han rådgiver for den franske Atomic Energy Commissariat.

Hans største heder ble tildelt Nobelprisen i 1929. Vi har sitert ovenfor fra sitt foredrag gitt ved prisutdelingen. La oss sitere videre fra foredraget (se for eksempel):

Derfor jeg kom til følgende generelle ideen som har guidet mine undersøkelser, for saks skyld, like mye som for stråling, særlig lys, må vi innføre i én og samme tid corpuscle konsept og bølgen konseptet. Med andre ord, i begge tilfeller må vi anta at det finnes corpuscles ledsaget av bølger. Men corpuscles og bølger ikke kan være selvstendig, siden, ifølge Bohr, de utfyller hverandre, derfor må det være mulig å etablere en viss parallellitet mellom bevegelse av en corpuscle og utbredelse av bølgen som er knyttet til den.

Etter å ha mottatt Nobels fredspris i 1929 De Broglie jobbet på forlengelse av bølge mekanikk. Blant publikasjoner om mange emner publiserte han arbeidet med Dirac teori for elektronet, på den nye teorien om lys, på Uhlenbeck 's teori om spinn, og anvendelser av bølge mekanikk til kjernefysikk. Han skrev minst tjuefem bøker inkludert Ondes et Mouvements (Bølger og bevegelser) 1926) (La mécanique ondulatoire (Wave mekanikk) 1928) (, Une tentative d'interprétation causale et non linéaire de la mécanique ondulatoire: la Theorie de la dobbel løsning (1956), Introduction à la nouvelle Theorie des particules de M Jean-Pierre Vigier et de ses collaborateurs (1961), Etyde kritikk des baser de l'interprétation actuelle de la mécanique ondulatoire (1963). De siste tre nevnte bøkene ble utgitt på engelsk oversettelser som ikke-lineær Wave Mechanics: A Causal Interpretation (1960), Introduksjon til Vigier Theory of elementærpartikler (1963), og dagens Tolkning av Wave Mechanics: A Critical Study (1964) .

Han skrev mange populære verker som viser sin interesse for den filosofiske implikasjoner av moderne fysikk, blant annet Matter and Light: The New Physics (1939), The Revolution in Physics (1953), fysikk og Microphysics (1960), og nye perspektiver i fysikk ( 1962).

I 1933 de Broglie ble valgt inn i Académie des Sciences bli faste sekretær for matematiske fag i 1942. Académie tildelt ham sin Henri Poincaré Medal i 1929 og Albert I av Monaco-prisen i 1932. Andre utmerkelser som han mottok inkluderte Kalinga-prisen, som ble tildelt ham av UNESCO i 1952 for sin innsats mot forståelse av moderne fysikk for allmennheten. Den franske National Scientific Research Centre tildelt ham sitt gull i 1956. Videre æresbevisninger inkluderte utdeling av Storkors av Æreslegionen og Belgia gjorde ham til en offiser av Order of Leopold. Han mottok æresdoktor fra universitetene i Warszawa, Bucuresti, Athen, Lausanne, Quebec, og Brussel. Han ble valgt til æresmedlemskap av atten akademier og lært samfunn i Europa, India og USA.

De Broglie beskrev seg selv som:

... å ha mye mer av sinnstilstand av en ren teoretiker enn en eksperimentator eller ingeniør, kjærlig spesielt den generelle og filosofisk vis ... .

Det sentrale spørsmålet i de Broglie liv var om den statistiske natur atomfysikk gjenspeiler en uvitenhet om den underliggende teorien eller om statistikken er alt som kan bli kjent. For de fleste av hans liv trodde han tidligere selv som ung forsker han først hadde trodd at statistikken skjuler vår uvitenhet. Kanskje overraskende, vendte han tilbake til denne visningen sent i livet sitt som sier at:

... den statistiske teorier skjule et helt bestemt og påviselige virkeligheten bak variabler som unnvike våre eksperimentelle teknikker.

La oss avslutte vår biografi med skatten betales til de Broglie av CW Oseen, formann i Nobelkomiteen for fysikk av Det kongelige svenske vitenskapsakademiet:

Når ganske ung du kastet deg inn i striden raste rundt de dypeste problemet i fysikk. Du hadde den frekkhet å hevde, uten støtte av noe kjent faktum var at saken ikke bare en corpuscular natur, men også en bølge natur. Eksperimenter kom senere og etablerte riktigheten av visningen. Du har dekket i frisk herlighet et navn allerede kronet århundrer med ære.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland