Mathematicians

Tidsledning Fotoer Penger Frimerker Skisse Leting

Galileo Galilei

Fødseldato:

Fødselsted:

Dato av død:

Sted av død:

15 Feb 1564

Pisa (now in Italy)

8 Jan 1642

Arcetri (near Florence) (now in Italy)

Framstilling  Wikipedia
OPPMERKSOMHET - Automatisk oversettelse fra engelsk versjon

Galileo Galilei 's foreldre var Vincenzo Galilei og Giulia Ammannati. Vincenzo, som ble født i Firenze i 1520, var lærer i musikk og en fin lutt spiller. Etter å ha studert musikk i Venezia han utførte eksperimenter på strengene for å støtte sine musikalske teorier. Giulia, som ble født i Pescia, gift Vincenzo i 1563, og de gjorde sine hjem på landsbygda nær Pisa. Galileo var deres første barn, og tilbrakte sine første år sammen med sin familie i Pisa.

I 1572, da Galileo var åtte år gammel, returnerte familien til Firenze, sin fars hjemby. Imidlertid forble Galileo i Pisa og bodde i to år med Muzio Tedaldi som var knyttet til Galileo's mor ved ekteskap. Da han fylte ti, venstre Galileo Pisa å bli med sin familie i Firenze og der ble han undervist av Jacopo Borghini. Så snart han var gammel nok til å være utdannet i et kloster, sendte foreldrene ham til Kamaldulenserne klosteret ved Vallombrosa som ligger på en storslagen skogkledd åsside 33 km sørøst for Firenze. The Kamaldulenserne Order var uavhengig av benediktinerordenen, splitting av det i ca 1012. Ordenen kombinerte ensomme liv eremitt med strenge livet av munken og snart den unge Galileo fant dette livet en attraktiv én. Han ble en nybegynner, til hensikt å delta i orden, men dette skjedde ikke ber sin far, som allerede hadde bestemt at hans eldste sønn skulle bli lege.

Vincenzo hadde Galileo tilbake fra Vallombrosa til Firenze og gi opp tanken på å bli med i Kamaldulenserne rekkefølge. Han ville fortsette sin skolegang i Firenze, men i en skole som drives av Kamaldulenserne munker. I 1581 Vincenzo sendte Galileo tilbake til Pisa å leve igjen med Muzio Tedaldi og nå å melde deg på en medisinsk embedseksamen ved Universitetet i Pisa. Selv om ideen om en medisinsk karriere aldri synes å ha appellert til Galileo, sin fars ønske var en ganske naturlig én siden det hadde vært en fremragende lege i familien hans i forrige århundre. Galileo synes aldri å ha tatt medisinske studier på alvor, attending kurs på hans virkelige interesser som var i matematikk og naturfilosofi. Hans matematikklærer ved Pisa var Filippo Fantoni, som holdt styreleder i matematikk. Galileo tilbake til Firenze for sommerferien, og det fortsatte å studere matematikk.

I året 1582-83 Ostilio Ricci, som var matematiker av toskanske Court og en tidligere elev av Tartaglia underviste et kurs på Euklids 's Elementer ved Universitetet i Pisa som Galileo deltok. Sommeren 1583 Galileo var tilbake i Firenze med sin familie og Vincenzo oppmuntret ham til å lese Galen å fremme sine medisinske studier. Men Galileo, fortsatt er motvillige til å studere medisin, invitert Ricci (også i Firenze hvor toskanske retten brukte sommeren og høsten) i hans hjem for å møte sin far. Ricci prøvde å overtale Vincenzo å la sin sønn for å studere matematikk siden dette var der hans interesser lå. Gjerne Vincenzo ikke likte ideen og motstått sterkt men til slutt gav han et stykke og Galileo var i stand til å studere verkene til Euklid og Arkimedes fra den italienske oversettelser som Tartaglia hadde gjort. Selvfølgelig var han fremdeles offisielt registrert som en medisinsk student ved Pisa men til slutt, etter 1585, ga han opp dette emnet og venstre uten å fullføre sin grad.

Galileo begynte å undervise matematikk, først privat i Firenze og deretter i 1585-86 at Siena hvor han holdt en offentlig avtale. Sommeren 1586 underviste han ved Vallombrosa, og i dette året skrev han sin første vitenskapelige bok Den lille balansen [La Balancitta] som beskrev Arkimedes 'metode for å finne den spesifikke gravities (som er den relative tettheten) av stoffer ved hjelp av en balanse. Året etter reiste han til Roma for å besøke Clavius som var professor i matematikk ved jesuittenes Collegio Romano der. Et tema som var svært populær blant jesuitt-matematikere på denne tiden var tyngdepunkt og Galileo hadde med seg noen av resultatene som han hadde oppdaget på dette emnet. Til tross gjør en meget gunstig inntrykk på Clavius, Galileo mislyktes i å få en avtale for å undervise matematikk ved Universitetet i Bologna.

Etter at han forlot Roma Galileo holdt kontakten med Clavius av korrespondanse og Guidobaldo del Monte var også en fast korrespondent. Absolutt teoremer som Galileo hadde vist på tyngdepunkt av tørrstoff, og forlot i Roma, ble drøftet i denne korrespondansen. Det er også sannsynlig at Galileo fikk forelesningsnotater fra kurs som ble gitt ved Collegio Romano, for han laget kopier av slikt materiale som fortsatt eksisterer i dag. Korrespondansen begynte rundt 1588 og fortsatte i mange år. Også i 1588 Galileo fikk prestisjefylte invitasjon til foredrag om dimensjoner og plassering av helvete i Dantes Inferno på akademiet i Firenze.

Fantoni forlot stolen i matematikk ved Universitetet i Pisa i 1589 og Galileo ble utnevnt til å fylle stillingen (selv om dette bare var en symbolsk posisjon til å gi økonomisk støtte til Galileo). Ikke bare gjorde han får sterke anbefalinger fra Clavius, men han hadde også fått et godt rykte gjennom sine forelesninger ved Florence Academy i året. Den unge matematiker fikk raskt rykte som var nødvendig for å få en slik posisjon, men det var fortsatt høyere stillinger hvor han kunne mål. Galileo brukte tre år holdt dette innlegget ved universitetet i Pisa og i løpet av denne tiden skrev han De Motu en rekke essays på teorien om bevegelse som han aldri publisert. Det er sannsynlig at han aldri publisert dette materialet fordi han var mindre enn fornøyd med det, og dette er riktig for til tross inneholder noen viktige skritt fremover, den også inneholdt noen feil ideer. Kanskje den viktigste nye ideer som De Motu inneholder er at man kan teste teorier ved å gjennomføre eksperimenter. Spesielt arbeidet inneholder hans viktige ideen at man kunne teste teorier om fallende legemer ved hjelp av en skråning for å senke hastigheten på nedstigningen.

I 1591 Vincenzo Galilei, Galileo far døde og siden Galileo var den eldste sønnen han hadde å gi økonomisk støtte til resten av familien og spesielt har de nødvendige økonomiske midler til å skaffe medgift til sine to yngre søstre. Å være professor i matematikk ved Pisa var ikke godt betalt, så Galileo så for en mer lukrativ innlegget. Med sterke anbefalinger fra Guidobaldo del Monte ble Galileo utnevnt til professor i matematikk ved Universitetet i Padova (universitetet i Republikken Venezia) i 1592 på en lønn på tre ganger det han hadde fått i Pisa. Den 7 desember 1592 ga han sin tiltredelsesforelesning og begynte en periode på atten år på universitetet, år som han senere beskrev som den lykkeligste i hans liv. På Padua sine plikter var hovedsakelig å undervise Euklids 's geometri og standard (geocentric) astronomi til medisinstudenter, som måtte vite noe astronomi for å gjøre bruk av astrologi i medisinsk praksis. Men, argumenterte Galileo mot Aristoteles 's syn på astronomi og naturfilosofi i tre offentlige foredrag han holdt i forbindelse med utseendet til en nykommer (nå kalt "Kepler' s supernova) i 1604. Troen på denne tiden var at Aristoteles, nemlig at alle endringer i himmelen måtte oppstå i måne-regionen nær Jorden, riket til de faste stjerner blir permanente. Galileo benyttes parallakse argumenter for å bevise at nykommer ikke kunne være nær Jorden. I et personlig brev til Kepler i 1598, hadde Galileo uttalte at han var en kopernikanske (tro på teoriene til Kopernikus). Imidlertid var ingen offentlige skilt av denne troen skal vises før mange år senere.

På Padua, begynte Galileo et langvarig forhold med Maria Gamba, som var fra Venezia, men de gjorde ikke gifte kanskje fordi Galileo mente hans økonomiske situasjon var ikke god nok. I 1600 sitt første barn Virginia ble født, etterfulgt av en andre datteren Livia i året. I 1606 deres sønn Vincenzo ble født.

Vi nevnte ovenfor en feil i Galileos teori om bevegelse som han satte den ut i De Motu rundt 1590. Han var helt feil i sin tro på at kraften som virker på et legeme ble den relative forskjellen mellom sin egenvekt, og at av stoffet gjennom den flyttet. Galileo skrev til sin venn Paolo Sarpi, en fin matematiker som var konsultor til den venetianske regjeringen i 1604 og det er klart av brevet at ved denne tiden hadde han realisert sine feil. Faktisk hadde han returnerte for å jobbe på teorien om bevegelse i 1602 og over de neste to årene, gjennom sin studie av skråplan og pendelen hadde han formulerte den riktige loven om fallende organer og hadde utarbeidet som et prosjektil følger en parabol sti. Imidlertid vil disse kjente resultatene ikke bli publisert for en annen 35 år.

I mai 1609 mottok Galileo et brev fra Paolo Sarpi fortelle ham om en liten kikkert som en hollender hadde vist i Venezia. Galileo skrev i Starry Messenger (Sidereus Nuncius) i april 1610:

Om ti måneder siden en rapport nådd mine ører at en viss Fleming hadde bygget et spyglass ved hjelp av hvilke synlige gjenstander, men veldig fjernt fra øyet av observatør var tydelig sett på som om nærheten. Av dette virkelig bemerkelsesverdig effekt flere opplevelser var i slekt, som enkelte personer mente mens andre nektet dem. Noen dager senere rapporten ble bekreftet av et brev jeg fikk fra en franskmann i Paris, Jacques Badovere, som fikk meg til å søke meg helhjertet å undersøke måten jeg kunne komme frem til oppfinnelsen av et lignende instrument. Dette gjorde jeg kort tid etterpå, min bakgrunn er læren om refraksjon.

Fra disse rapportene, og bruker sine egne tekniske ferdigheter som matematiker, og som en håndverker, Galileo begynte å lage en serie teleskoper som optisk ytelse var mye bedre enn den nederlandske instrumentet. Hans første teleskopet ble laget av tilgjengelige objektiver og ga en forstørrelse på rundt fire ganger. For å forbedre denne Galileo lært å slipe og polere egne linser og av august 1609 hadde han et instrument med en forstørrelse på rundt åtte eller ni. Galileo umiddelbart at det kommersielle og militære anvendelser av teleskopet hans (som han kalte perspicillum) for skip på sjøen. Han holdt Sarpi informert om hans fremgang og Sarpi arrangert en demonstrasjon for den venetianske senatet. De var veldig imponert, og i retur for en stor økning i lønnen sin, Galileo ga enerett til fremstilling av teleskoper til den venetianske senatet. Det synes spesielt godt trekk fra hans siden han må ha visst at slike rettigheter var meningsløst, spesielt siden han alltid erkjent at teleskopet var ikke hans oppfinnelse!

Ved utgangen av 1609 Galileo hadde vendt sitt teleskop på nattehimmelen og begynte å lage merkelige funn. Swerdlow skriver (se):

I rundt to måneder, desember og januar, gjorde han flere funn som forandret verden enn noen noensinne har gjort før eller siden.

De astronomiske oppdagelsene han gjorde med sin teleskoper var beskrevet i en kort bok kalt Starry Messenger publisert i Venezia mai 1610. Dette arbeidet førte til en sensasjon. Galileo hevdet å ha sett fjellene på månen, har vist seg at Melkeveien bestod av små stjerner, og å ha sett fire små legemer i bane rundt Jupiter. Disse siste, med tanke på å få en stilling i Firenze, han raskt kalt "den Medicean stjerner '. Han hadde også sendt Cosimo de Medici, den storhertug av Toscana, et godt teleskop for seg selv.

Den venetianske Senatet, kanskje innså at rettighetene til å produsere teleskoper at Galileo hadde gitt dem var verdiløs, frøs sin lønn. Men han hadde lyktes i å imponere Cosimo og i juni 1610, bare en måned etter at hans berømte lille boken ble utgitt, Galileo sa opp sin stilling i Padova og ble Chief matematiker ved University of Pisa (uten undervisningsplikt) og "matematiker og filosof 'til storhertug av Toscana. I 1611 besøkte han Roma der han ble behandlet som en ledende kjendis, den Collegio Romano satt på en stor middag med taler til ære Galileos bemerkelsesverdige funn. Han var også medlem av Accademia dei Lincei (faktisk den sjette medlem) og dette var en ære som var spesielt viktig for Galileo som registrerte seg "Galileo Galilei Linceo 'fra denne tiden på.

Mens i Roma, og etter hjemkomsten til Firenze, fortsatte Galileo for å gjøre observasjoner med teleskopet sitt. Allerede i Starry Messenger han hadde gitt tøffe perioder av de fire månene til Jupiter, men mer presise beregninger var sikkert ikke lett siden det var vanskelig å identifisere fra en observasjon som månen var jeg som var II, som III, og som IV. Han gjorde en lang rekke observasjoner og var i stand til å gi nøyaktige perioder av 1612. På et tidspunkt i beregningene han ble svært forundret da dataene han hadde spilt syntes uforenlige, men han hadde glemt å ta hensyn til bevegelse av jorden rundt solen.

Galileo først slått seg teleskopet på Saturn den 25 juli 1610, og det virket som tre organer (hans teleskop ikke var god nok til å vise ringene, men fikk dem vises som lapper på hver side av kloden). Fortsatt observasjoner var rart ja til Galileo som organer på begge sider av Saturn forsvant da ringsystem ble kanten på. Også i 1610 oppdaget han at når sett i teleskop, viste planeten Venus faser som på månen, og derfor må bane Solen ikke jorden. Dette gjorde ikke aktivere en å bestemme seg mellom kopernikanske system, der alt går rundt sola, og at foreslått av Tycho Brahe der alt bortsett fra Jorden (og Moon) går rundt solen som igjen går rundt Jorden. De fleste astronomer av tiden faktisk favorisert Brahe 's system og faktisk skille mellom de to ved forsøket var utenfor instrumenter av dagen. Men visste Galileo at alle hans funn var bevis for Copernicanism, men ikke et bevis. Faktisk var det hans teori om fallende organer som var den mest betydningsfulle i denne sammenheng, for motstanderne av et bevegelig Earth hevdet at hvis jorden roterte og en kropp var falt fra et tårn det skal falle bak tårnet som Jorden roterte mens det falt. Siden dette ikke var observert i praksis ble dette tatt så sterke bevis for at jorda var i ro. Men Galileo allerede visste at et legeme ville falle i den observerte måte på en roterende jorden.

Andre observasjoner gjort av Galileo inkluderte observasjon av solflekker. Han rapporterte disse i samtalen om flytende legemer som han publiserte i 1612 og mer fullstendig i bokstaver på solflekker som dukket opp i 1613. I det følgende året hans to døtre inn i fransiskanarklosteret St. Matthew utenfor Firenze, Virginia tok navnet søster Maria Celeste og Livia navnet søster Arcangela. Siden de var født utenfor ekteskap, trodde Galileo at de selv aldri skulle gifte seg. Selv om Galileo fremsatt mange revolusjonerende riktige teorier, var han ikke riktig i alle tilfeller. Spesielt når tre kometer dukket opp i 1618 ble han involvert i en kontrovers om natur kometer. Han hevdet at de var nær Jorden og forårsaket av optiske brytning. En alvorlig konsekvens av dette uheldig argumentet var at jesuittene begynte å se Galileo som en farlig motstander.

Til tross for hans private støtte for Copernicanism prøvde Galileo å unngå kontrovers ved ikke å gjøre offentlige uttalelser om saken. Men han ble trukket inn i striden gjennom Castelli som var blitt utnevnt til styreleder i matematikk i Pisa i 1613. Castelli hadde vært en student av Galileo og han var også en tilhenger av Copernicus. På et møte i Medici-palasset i Firenze i desember 1613 med storhertug Cosimo II og hans mor storhertuginne Christina Lorraine ble Castelli bedt om å forklare den tilsynelatende motsetningene mellom den kopernikanske teori og Hellige Skrift. Castelli forsvarte kopernikanske posisjon kraftig, og skrev til Galileo etterpå fortelle ham hvor vellykket han hadde vært i putting argumentene. Galileo, mindre overbevist om at Castelli hadde vunnet argumentet, skrev brev til Castelli til ham som hevder at Bibelen måtte tolkes i lys av hva vitenskapen har vist seg å være sant. Galileo hadde flere motstandere i Firenze, og de sørget for at en kopi av brevet til Castelli ble sendt til inkvisisjonen i Roma. Men etter å undersøke innholdet de fant lite som de kunne objekt.

Den katolske kirkes viktigste figur på denne tiden i håndteringen av tolkninger av Den Hellige Skrift var kardinal Robert Bellarmino. Han virker på denne tiden å ha sett liten grunn for kirken å være bekymret om kopernikanske teori. Punktet spørsmålet var om Copernicus hadde bare lagt frem en matematisk teori som muliggjorde beregning av posisjoner på himmellegemene skal gjøres enklere eller om han foreslår en fysisk virkelighet. På denne tiden Bellarmino sett teorien som en elegant matematisk en som ikke truer den etablerte kristne tro om strukturen i universet.

I 1616 Galileo skrev brev til Storhertuginne som kraftig angrep tilhengere av Aristoteles. I dette arbeidet, som han rettet til storhertuginne Christina Lorraine, argumenterte han sterkt for en ikke-bokstavelig tolkning av hellige skrift når bokstavelig tolkning ville motsi fakta om den fysiske verden bevist ved matematisk vitenskap. I denne Galileo fremgår ganske tydelig at for ham kopernikanske teorien er ikke bare en matematisk beregning av verktøyet, men er en fysisk virkelighet:

Jeg mener at Solen ligger i sentrum av revolusjoner av den himmelske orbs og endrer ikke sted, og at jorden roterer om seg selv og beveger seg rundt det. Videre ... Jeg bekrefter dette synet, ikke bare av refuting Ptolemaios 's og Aristoteles' s argumenter, men også ved å produsere mange på den andre siden, særlig noe som angår fysiske effekter som fører kanskje ikke kan bestemmes på annen måte, og andre astronomiske oppdagelser, og disse funn klart confute ptolemei systemet, og de er enige beundringsverdig med annen posisjon og bekrefter det.

Pave Paul V beordret Bellarmino å ha Kongregasjonen av Index bestemme kopernikanske teori. Kardinalene av inkvisisjonen møttes den 24. februar 1616 og tok bevis fra teologiske eksperter. De fordømte læren til Copernicus, og Bellarmino formidlet deres beslutning om å Galileo som ikke hadde vært personlig involvert i rettssaken. Galileo ble forbudt å holde kopernikanske synspunkter, men senere hendelser gjorde ham mindre bekymret for denne avgjørelsen av inkvisisjonen. Viktigst Maffeo Barberini, som var en beundrer av Galileo, ble valgt som Pope Urban VIII. Dette skjedde like Galileo's bok Il saggiatore (The Assayer) var i ferd med å bli utgitt av Accademia dei Lincei i 1623 og Galileo var rask til å dedikere dette arbeidet til den nye paven. Arbeidet beskrevet Galileos ny vitenskapelig metode og inneholder et berømt sitat om matematikk:

Filosofi er skrevet i denne store boken, universet, som står kontinuerlig åpen for våre blikk. Men boken ikke kan forstås med mindre man først lærer å forstå språket og lese tegnene som det er skrevet. Det er skrevet på språket i matematikk, og tegnene er trekanter, sirkler og andre geometriske figurer uten at den er menneskelig umulig å forstå et eneste ord av det, uten at disse ene er å vandre i en mørk labyrint.

Pope Urban VIII invitert Galileo til pavelig publikum på seks anledninger og ledet Galileo til å tro at den katolske kirken ikke ville lage en sak av den kopernikanske teori. Galileo derfor besluttet å offentliggjøre sitt syn tro at han kunne gjøre det uten alvorlige konsekvenser fra kirken. Men ved dette stadiet i livet Galileo helse var dårlig med hyppige anfall av alvorlig sykdom og så selv om han begynte å skrive sin berømte Dialog i 1624 det tok ham seks år å fullføre arbeidet.

Galileo forsøkte å innhente tillatelse fra Roma til å publisere dialogen i 1630 men dette skjedde ikke bevise lett. Til slutt fikk han tillatelse fra Firenze, og ikke Roma. I februar 1632 Galileo publisert Dialogue Concerning the Two Chief Systems of the World - ptolemeiske og kopernikanske. Det tar form av en dialog mellom Salviati, som argumenterer for det kopernikanske systemet, og Simplicio som er en aristotelisk filosof. Klimakset i boken er et argument ved Salviati at jorden beveger seg som var basert på Galileos teori om tidevannet. Galileos teori tidevannet var helt usant tross postulerte etter Kepler hadde allerede lagt fram den riktige forklaringen. Det var uheldig, gitt bemerkelsesverdige sannheter dialogen støttet, at argumentet som Galileo tenkte å gi den sterkeste beviset på Copernicus 's teori skal være feil.

Kort tid etter utgivelsen av Dialogue Concerning the Two Chief Systems of the World - ptolemeiske og kopernikanske inkvisisjonen forbudt salget og beordret Galileo skal vises i Roma før dem. Sykdom hindret ham fra å reise til Roma til 1633. Galileos anklager under rettssaken som fulgte, var at han hadde brutt vilkårene fastsatt av inkvisisjonen i 1616. Men en annen versjon av denne beslutningen ble produsert under rettssaken snarere enn den Galileo hadde fått på den tiden. Sannheten av kopernikanske teorien var ikke et problem altså, det ble tatt som et faktum under rettssaken at denne teorien var falsk. Dette var logisk, selvfølgelig, siden dommen i 1616 hadde erklært det helt usant.

Funnet skyldig ble Galileo dømt til livsvarig fengsel, men dommen ble utført noe sympatisk og det beløper seg til husarrest i stedet for fengselsstraff. Han var i stand til å leve, først med erkebiskop av Siena, og senere å gå tilbake til sitt hjem i Arcetri, nær Firenze, men måtte tilbringe resten av livet våket over av offiserer fra inkvisisjonen. I 1634 fikk han et alvorlig slag da hans datter Virginia, Sister Maria Celeste, døde. Hun hadde vært en stor støtte til sin far gjennom hans sykdom og Galileo var knust og kunne ikke jobbe i mange måneder. Da han klarte å starte arbeidet, begynte han å skrive Discourses og matematiske demonstrasjoner om to nye vitenskaper.

Etter at Galileo hadde fullført arbeidet med Discourses den ble smuglet ut av Italia, og tatt til Leyden i Holland hvor det ble publisert. Det var hans de strengeste matematiske arbeid som behandles problemer på impuls, momenter og tyngdepunkt. Mye av dette arbeidet gikk tilbake til upubliserte ideer i De Motu fra rundt 1590 og forbedringer som han hadde utarbeidet i løpet av 1602-1604. I Discourses utviklet han sine ideer skråning skriver:

Jeg antar at hastigheten kjøpt av samme bevegelige objekt over ulike tilbøyeligheter av flyet er like når høyder av disse flyene er like.

Han beskrev et eksperiment ved hjelp av en pendel for å bekrefte sin eiendom skråplan og brukt disse ideene for å gi et teorem om akselerasjon av legemer i fritt fall:

Tiden der en viss avstand er krysset av et objekt beveger seg under jevn akselerasjon fra resten er lik den tiden hvor den samme distansen ville bli krysset av samme bevegelige objekt beveger seg i en jevn fart på halvparten høyeste og endelige hastighet forrige jevnt akselerert bevegelse.

Etter å gi ytterligere resultater av denne typen gir han sin berømte resultat at avstanden som et legeme beveger seg fra resten under jevn akselerasjon er proporsjonal med kvadratet av tiden tatt.

En ville forvente at Galileo's forståelse av pendelen, som han hadde siden han var en ung mann, ville ha ført ham til å designe en pendel klokke. Faktisk synes han bare har tenkt på denne muligheten mot slutten av hans liv og rundt 1640 gjorde han designet den første pendel klokke. Galileo døde i 1642, men betydningen av hans klokken designen var absolutt realisert av sin sønn Vincenzo som forsøkte å lage en klokke til Galileo plan, men mislyktes.

Det var en trist slutt for så stor en mann å dø dømt for kjetteri. Han vil antydet at han ønsket å bli gravlagt ved siden av sin far i familiens gravsted i Basilica di Santa Croce men hans slektninger fryktet, ganske riktig, at dette ville utløse motstand fra kirken. Kroppen hans var skjult og bare plasseres i en fin grav i kirken i 1737 av den sivile myndigheter mot ønskene til mange i Kirken. Den 31. oktober 1992, 350 år etter at Galileo døde, ga Pope John Paul II en adresse på vegne av den katolske kirke der han innrømmet at feilene var gjort av den teologiske rådgivere i tilfelle av Galileo. Han erklærte Galileo saken lukket, men han ville ikke innrømme at kirken var galt å fange Galileo på en kostnad på kjetteri grunn av hans tro på at jorden roterer rundt solen.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland